olliebunny
Home About me Contact me My update Follow Dashboard

le author//



here chat//

/

Thanks//

© Thanks to . Re-edit by Hnani
Ramadhan is coming
20 July 2012 • 7:43 PM • 0 menceceh disini



Assalamualaikum semua :) Esok adalah hari yang di nanti nantikan oleh umat islam ! iaitu bulan Ramadhan :) Ahlan wasahlan ya Ramadhan . Alhamdulillah, thank you for giving us the chance to meet Ramadhan once more. Ya Allah guide us always, and forgive our sins, accept our ibadah and bring us closer to You. Ameen


Tumblr_m6fs6acxtp1qibmrmo1_500_large



"Apabila bulan Ramadhan telah datang, maka bukalah pintu-pintu syurga,ditutuplah pintu-pintu neraka dan diikatlah semua syaitan" 

pada bulan yang mulia ini syaitan diikat , jadinya  kau orang rasa macam kena goda itu adalah nafsu kau orang sendiri , jadinya pandai pandailah kawal nafsu, lagi lagi kalau siapa yang singgah ke bazar ramadhan , nafsu makan mesti membuak buakkan, bukan nak cakap orang tapi diri sendiri pun pernah alami jugak , hihihi


dan juga bulan ramadhan ini ibadah yang kita buat , berlipat kali ganda ganjaran nya , so let's not waste this month , dalam setahun ada 360 hari cuma 30 hari ini je kita dapat jumpa bulan ramadhan, jadi jangan sia sia kan and remind my self too :)


Azan manghrib sudah berkumandang and it was Ramadhan :) , before end up my post , happy first terawih to all muslims and muslimah who can perform it , happy fasting :) and Salam Ramadhan :)


R-m-o-display_large


0 Comments:

Post a Comment


|