olliebunny
Home About me Contact me My update Follow Dashboard

le author//



here chat//

/

Thanks//

© Thanks to . Re-edit by Hnani
Raya ke 21
18 August 2014 • 12:02 AM • 0 menceceh disini




Assalamualaikum semua.

El Croquis | via Tumblr

Kau pernah terfikir tak kau akan melihat / menonton / menyaksikan gelagat mahupun aksi "Parkour" secara spontan dihadapan batang hidung kau. 
Sebab aku pernah. MasyaAllah sister. Mengucap aku tengok hoi.


Citenye camni. *Back to 20/July/2014 , Sunday*

Masatu dalam pukul 5.30 petang. selepas fokus bercampuq berhempas pula study menghafal macam nak muntah , macam je ok. dari lepas subuh hadap buku sampai ke petang senja. tapi tula...besar juga cabaran aku untuk sem khas subjek dia english dengan ala ala sejarah.  hamboi over pula aku nak cerita aku study sebab nak exam sampai jadi satu perenggan dah kenapa. hahhaha , 

Group assignment aku ni sengal ubi ubi sikit.sebab esok nak exam mengelabah haritu nak burn CD hantar assignment dekat lect. So petang itu pkul 5.30 stop study pergi bilik kawan siapkan kerja. Dijadikan cerita lebih best, room mate aku ni sama kos dengan aku dan sama group assignment so kami pergi berdua. On the same time aku nak buka puasa dengan kakak aku. Plan pukul 6 nanti balik bilik (mandi,bersiap selama 20 minit, so maknanya aku mandi 10 minit...er....ok...) sebab janji dengan kakak pukul 6.30 , aku pun dengan niaaat yang suci dan murni malas nak bawa kunci bilik bawa phone je. Kenapa entah malas sangat masa itu, padahal selalu aku bawa je. hehe

Untitled

Pukul 6.05 macam itu kerja kami pun siap lega semua senang hati. aku teman kejap room mate aku ni beli makanan utk iftar dekat gerai gerai depan hostel kami. Dah beli itu tengah syok syok jalan kat tangga nak balik rumah. Sempat je room mate aku pulas tombol pintu rumah itu tak boleh buka. MasyaAllah, terkejut hoi aku. dah la tak mandi lagi. Room mate pula tak bawa juga kunci. nak minta kunci pendua dekat pejabat, pejabat dah tutup. Sedihnya life masa itu..mihahahh..

Housemate aku pergi kuncinye rumah lepastu diaorang pergi beli makanan. dan dorang baru je sampai kedai makan. macam tak sampai hati pula suh patah balik bagi kunci rumah kat kami. Memandangkan rumah kami tingkat 1 yang kalau kau tengok bawa ada la sikit sikit gayat. Room mate aku telah bercadang menawarkan diri nak buat aksi parkour -.-

Kepala aku dah pening dah.. apa ke gila room mate aku ni.. dalam hati *esok exam nak oii, jadi pape mampos aku kang* Dengan selambanya dia suruh aku pengang plastik makanan dia. dia buka selipar. Dia suruh aku tengok kan line kot kot tetiba muncul mak guard terlolong terlalak dari bawah sumpah seranah tengok kitaorang, kena buang hostel pula kang.

MasyaAllah betapa risaunya aku dekat room mate aku ni. siap aku baca ayat kursi lagi weh hembos hembos kat dia. lepastu dia gelak gelak tengok aku. lagi laa membuatkan aku cemas..tapi Alhamdulillah tak ada pape buruk berlaku. panjang juga kaki room mate aku ni. ((dari corridor kat tangga itu dia melangkah leluas kaki dia berpaut pada dinding corridor dapur rumah kitaorang)) haa tak kegila kau nak membayangkan sebab aku tahu kau tak mampu bayangkan hhahaha..terus dia lari pergi buka pintu rumah.

Untitled
Ala ala gitu la. tapi tak semerbahaya gitu (apa ke pelik bahasa aku)
 Aku pun masuk rumah pergi mandi, bersiap dengan berbekalkan perasaan tak percaya room mate aku baru buat kerja gila sebab nak buka pintu rumah..

Raya dah ke 21 dah nak oi harini baru aku nak cerita pasal raya . eh macam panjang sangat je entry aku ni. cerita raya next entry la hihi :* Terima kasih sebab membaca~



0 Comments:

Post a Comment


|